Ekonomia Społeczna w Małopolsce

Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska

21 stycznia 2020Aktualności

W dniu 4 lutego 2020 r. małopolskie przedsiębiorstwa społeczne z branży gastronomicznej uczestniczyły w pierwszym w tym roku spotkaniu sieciującym, które poświęcone było możliwościom przystąpienia do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska. O warunkach włączenia się w Sieć w charakterze członka, korzyściach z członkostwa i idei inicjatywy poinformowała Koordynator Sieci - Beata Chadzińska, przedstawiciel Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego. Zainteresowanie przystąpieniem do Sieci wyraziły następujące firmy społeczne: Food&Life Sp. z o.o., Spółdzielnia Socjalna "Serce Pogórza", Stowarzyszenie Wiejskie Smaki oraz Fundacja Wiedza, Umiejętność, Rozwój. Podmioty te po spełnieniu restrykcyjnych warunków będą mogły złożyć wniosek aplikacyjny, który zostanie poddany ocenie. Jeśli będzie ona pozytywna, firmy wejdą w poczet członków. Wpłynie to na możliwość posługiwania się znakiem jakości, promocję działalności i zdecydowanie większą rozpoznawalność przedsiębiorstwa.

Szczegółowe informacje nt. Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska znajdują się na stronie: https://www.malopolska.pl/malopolskismak/dziedzictwo-kulinarne

x
Słowa krótsze niż 4 znaki oraz spójniki nie są brane pod uwagę podczas wyszukiwania
Wyniki: 0
sortuj wg:
najnowsze
najstarsze

Uwaga: strona wykorzystuje pliki cookies.
Podczas korzystania ze stron internetowych zamieszczonych na serwerach Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego przeglądarka internetowa może przechowywać pliki cookies na dysku komputera. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.

Zgadzam się