- Strona główna
- Aktualności
- Znajdź ofertę dla siebie
- Baza Podmiotów ES
- Regionalny Program Rozwoju Ekonomii Społecznej
- Małopolski Komitet Rozwoju ES
- Konkurs Małopolski Lider ES
- Działania edukacyjne
- Zakup ProSpołeczny
- Oferta podmiotów ekonomii społecznej
- Wydarzenia targowe i branżowe sieci współpracy
- Mentoring
- Status przedsiębiorstwa społecznego
- Biblioteka Ekonomii Społecznej
-
Raporty z badań sektora ES w Małopolsce
- O ekonomii społecznej
- Sektor ES w Małopolsce
- RESPONDET
- Podniesienie kompetencji kadr OWES
- Ochrona danych osobowych
- Dostępność
- Kontakt
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska
W dniu 4 lutego 2020 r. małopolskie przedsiębiorstwa społeczne z branży gastronomicznej uczestniczyły w pierwszym w tym roku spotkaniu sieciującym, które poświęcone było możliwościom przystąpienia do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska. O warunkach włączenia się w Sieć w charakterze członka, korzyściach z członkostwa i idei inicjatywy poinformowała Koordynator Sieci - Beata Chadzińska, przedstawiciel Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego. Zainteresowanie przystąpieniem do Sieci wyraziły następujące firmy społeczne: Food&Life Sp. z o.o., Spółdzielnia Socjalna "Serce Pogórza", Stowarzyszenie Wiejskie Smaki oraz Fundacja Wiedza, Umiejętność, Rozwój. Podmioty te po spełnieniu restrykcyjnych warunków będą mogły złożyć wniosek aplikacyjny, który zostanie poddany ocenie. Jeśli będzie ona pozytywna, firmy wejdą w poczet członków. Wpłynie to na możliwość posługiwania się znakiem jakości, promocję działalności i zdecydowanie większą rozpoznawalność przedsiębiorstwa.
Szczegółowe informacje nt. Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska znajdują się na stronie: https://www.malopolska.pl/malopolskismak/dziedzictwo-kulinarne