Spółdzielnia socjalna prowadząca stołówkę szkolną

Kategoria: Publikacje Dodane: 8.06.2017

POBIERZ

SPIS TREŚCI:

Przygotowanie do założenia spółdzielni
1.1. Potrzeba jest matką spółdzielni socjalnej - o motywacji do założenia spółdzielni
1.2. Pomysł na biznes - koncepcja działania spółdzielni
1.3. Spójrz na prawo - formalne aspekty założenia spółdzielni socjalnej
1.4. Kto tu rozdaje karty - o osobach i podmiotach zaangażowanych
1.5. Czy to się nie zepsuje? Stan techniczny stołówek
1.6. Czas na konkrety - plan finansowy
1.7. Załączniki
1.8. Przydatne linki

Proces założenia spółdzielni
2.1. Punkt obowiązkowy - zebranie założycielskie
2.2. W kolejce po własny numerek - rejestracja w KRS
2.3. Zaczynamy, gdy pozwolą - konieczne zezwolenia
2.4. Człowiek to podstawa - zatrudnienie kadry
2.5. Bez garnka nie będzie zupy - zakup wyposażenia
2.6. Załączniki
2.7. Przydatne linki

Stabilizacja i rozwój spółdzielni
3.1. Dzień jak co dzień - czyli o gotowaniu w spółdzielni socjalnej
3.2. Jak być szefem - zarządzanie stołówką
3.3. Przyjaciel na dobre i złe - sanepid, HACCP, Dobra Praktyka Higieniczna
3.4. Na czym można zarobić - rozszerzamy ofertę
3.5. Świat wokół nas - współpraca z innymi podmiotami
3.6. Nie tylko dla siebie - statut w życiu codziennym spółdzielni
3.7. Trudne chwile - o problemach w spółdzielni
3.8. Załączniki
3.9. Przydatne linki

Kontrole w spółdzielni85
4.1. Raz na 3 lata - lustracja86
4.2. Założenie to dopiero początek - monitoring i odpowiedzialność założycieli
4.3. Te, których wszyscy się boją - kontrole sanepidu
4.4. Pańskie oko konia tuczy - kontrole wewnętrzne
4.5. Fiskus na tropie - kontrole urzędu skarbowego i ZUS-u
4.6. Gdy los nam nie sprzyja - ankiety statystyczne
4.7. To nie wszystko - inne kontrole i czynności sprawdzające
4.8. Załączniki
4.9. Przydatne linki

EPILOG

Udostępnij stronę
Opublikuj stronę na profilu FB